matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Aga:
Udowodnij tożsamość trygonometryczną
1− ctg
2
x
ctgx
*
tgx
tg
2
x−1
= 1
22 sty 18:57
Eta:
1
ctgx=
tgx
1−ctg
2
x
1
1−
tg
2
x
tg
2
x−1
=
= ........... =
ctgx
1
tgx
tgx
22 sty 19:02
Kejt:
1−ctg
2
x
tg
*
=1
ctgx
tg
2
x−1
1−ctg
2
x
tg
tgx*ctgx − ctg
2
x
tg
L=
*
=
*
=
ctgx
tg
2
x−1
ctgx
tg
2
x − tgx * ctgx
ctgx(tgx−ctgx)
tgx
*
= 1
ctgx
tgx(tgx−ctgx)
22 sty 19:03
Aga:
Dzięki
22 sty 19:05