matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
Karusia:
Hej! jak obliczyc: dla jakiego argumentu wartośc funkcji f jest rowna a jezeli: f(x)= 3x−6 ; a= 2
22 sty 18:24
Kejt:
f(x)=2 3x−6=2 3x=8
8
x=
3
2
x=2
3
22 sty 18:26
Karusia:
aha haha ale banalne dzieki
25 sty 18:09