matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
rączka:
1
∫
−1
1
dx
x
To jest całka od −1 do 1
22 sty 18:23
Rivi:
1
∫
dx=ln|x|+C
x
1
∫
−1
1
dx=ln|x| |
−1
1
= /wzór Newtona Liebniza/ = ln|1|−ln|−1|=ln1−ln1=0
x
22 sty 18:43
rączka:
no właśnie chyba nie, bo mamy tu całke niewłaściwą, wiec to nie taka prosta sprawa..
22 sty 19:03