matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
mat:
wykaz ze ciag "a" jest rosnacy a ciag "b" malejacy: a=4n−5
3
1
b=−
n−
4
3
22 sty 17:42
krystek:
a
n+1
−a
n
=4(n+1)−5−(4n−5)=... i liczysz
22 sty 17:45
mat:
dzieki
22 sty 17:50