matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne funkcji
suicone:
witam, mam troche trudne zadania z pochodnych, może ktoś zna rozwiązania? f(x)=
1
4
4
−2x
2
f(x)=
2
1+x
2
f(x)=x+2 f(x)=2(x
2
−1)2
x
f(x)=
3
√
(x+1)
2
−
3
√
(x−1)
f(x)=arcsin1/x
22 sty 16:50