matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wysokość tego trapezu.
Kasandra:
Podstawy trapezu mają długość 3 cm i 11 cm. Pole jego wynosi 56cm2. Oblicz wysokość tego trapezu.
22 sty 16:37
Kejt:
(a+b)h
P=
2
(3+11)h
=56
2
14h=112 h=...
22 sty 16:43