| 1 | 1 | |||
Porsze o pomoc w obliczeniu pochodnych y=sinxsin(x+ | π) i y=sin2x+2sin( | π−x) | ||
| 3 | 4 |
| π |
| ||||||||||||||||||
y=sin(x)*sin(x+ | )= | = | |||||||||||||||||
| 3 | 2 |
| 1 | π | 1 | π | |||||
= | cos( | )− | cos(2x+ | ) | ||||
| 2 | 3 | 2 | 3 |
| 1 | π | 1 | π | |||||
y'=( | cos( | )'−( | cos(2x+ | )' | ||||
| 2 | 3 | 2 | 3 |
| 1 | π | |||
y'=0−( | *(−sin(2x+ | )*2 | ||
| 2 | 3 |
| π | ||
y'=sin(2x+ | ) | |
| 3 |
| π | ||
y=sin(2x)+2sin( | −x) | |
| 4 |
| π | ||
y'=(sin(2x))'+(2sin( | −x))' | |
| 4 |
| π | ||
y'=2cos(2x)−2cos( | −x) | |
| 4 |