matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
aleksis:
Rozwiąż równanie x
2
(x−1)+(x−1)(x−2)=0
22 sty 15:21
Kejt:
(x−1)(x
2
+x−2)=0 (x−1)(x−1)(x+2)=0 (x−1)
2
(x+2)=0 teraz chyba sobie poradzisz..?
22 sty 15:27
ola:
tak dzięki
22 sty 15:29