matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakich wartości parametrów a i b równanie jest tożsamościowe
soper:
a(b−x) = bx b) (x−a)(x−b)=x
2
− a
2
c) (a
2
− x)(b
2
) − (a+x−b)(a−b−x) = a
2
b
2
22 sty 14:26
chipek:
prosiłbym o rozwiązanie
22 sty 15:19