Pomocy, proszę! :((
Buka: | | 1 | |
Dla jakich x liczby |
| , cos x, sin x, w podanej kolejności są wyrazami ciągu |
| | 2tg x | |
geometrycznego?
22 sty 13:43
Święty: | | π | |
D: 2tgx≠0 ⋀ x≠ |
| +kπ , k∊C
|
| | 2 | |
...
22 sty 13:46
Buka: Święty a mógłbyś to rozwiązać do końca? : (
22 sty 14:10
rumpek:
| | cosx | |
cos2x = sin* 1 * |
| |
| | 2sinx | |
2cosx
2x = cosx
2cosx
2x − cosx = 0
cosx(2cosx − 1) = 0
cosx = 0 ⋁ 2cosx − 1 = 0
Dalej już chyba umiesz
22 sty 14:13
Buka: Nigdy tego nie miałam, ale niestety w Polsce jest tak że mam 4 h matmy tygodniowo i nie zdążę z
materiałem wiec sama chcę nadrobić, potrzebuję jednego przykładu zrobionego do końca bo nie
mam pojęcia jak się wyznacza te sinusy i cosinusy : ( przykro mi
22 sty 14:18
Buka: O rumpek dzięki : D taaak dalej już umiem : P
22 sty 14:19