matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie ;p następne
tomq:
log
6
(3
x
2
+1)−log
6
(3
2−x
2
+9)=log
6
2 − 1 ja doszedłem do postaci
3
x
2
+1
1
log
6
=log
6
3
2−x
2
+9
3
3*(3
x
2
+1)=3
2−x
2
+9 3*3
x
2
+3=3
2−x
2
+9 3*3
x
2
=9*3
−x
2
+6/ :3 3
x
2
=3*3
−x
2
+2... hmm?
22 sty 13:23
krystek:
3
x
2
=t
22 sty 13:24