matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
patrycja.k3105@gmail.com:
2
5
*x + 2
7
*x= 14
2
:0,5−2
6
*x
22 sty 12:52
Kejt:
7
2
*4
2
5
x(1+2
2
)=
0,5
2
5
x*5 +2
6
x= 49 * 2
3
2
5
x(5+2)=49*2
3
2
5
x * 7=49*2
3
2
5
x=7*2
3
32x=56 x=1,75
22 sty 12:58