zadanie na 6
adaś: Pomożecie?Dawno to miałem.Proszę i dziękuję !
Oblicz pole trójkąta o bokach długości 5,6,9 cm
28 mar 20:07
tim: Wzór Herona.
28 mar 20:11
28 mar 20:12
adaś: Dziękuję za szybką odpowiedź. Tylko wzoru Herona to ja nie umiem :−( i nic mi wzor nie
dal, bo nie wiem co pod co podstawic...
28 mar 20:40
adaś??:
28 mar 21:01
.: oznacz sobie a=5 ,b=6,c=9
już cos pomogło?
Pozdrawiam
28 mar 21:03
.: Jak będziesz miał z czymś problem,to pisz
28 mar 21:07
adaś??: 10cm? :−)
28 mar 21:09
adaś??: podstawilem do wzoru i to wyszlo :−) to tyle tylko?Czy jeszcze cos hehe
28 mar 21:10
.: tak,p=10
28 mar 21:11
.: musisz podstawic po te "duże" P ,tam gdzie pod wszystkim jest taki duzy pierwiastek
28 mar 21:12
adaś??: aha , ok, juz kapuje, po tym duzym pierwiastkiem :−) dziekuje Ci bardzo, oswieciles mnie
:−) sam sie usmialem.
28 mar 21:14
.: Spoko,dobra ja zwijam,trzymaj się!
28 mar 21:15