ekstremum funkcji uwikłanej.
KikA: Hej!
Proszę o podpowiedź . Jeżeli mam wyznaczyć ekstremum funkcji uwikłanej.
Całość mechanizmu znam. Tylko taka śmieszna sprawa, wychodzi mi f max, i fmin
Przypuśćmy że f max = f (−3)
Jak mam teraz obliczyć ile to max wynosi? −3 gdzie mam podstawić?
do wzoru f (x,y ) = .... ?
i mam podstawić x=−3 , a y ( takie jak mi wyszło? )
Wtedy po podstawieniu do f(x,y),zawsze wychodzi mi 0... jak więc mam to obliczyć?
22 sty 11:57
KikA: Up
22 sty 13:04
KikA: Up
22 sty 14:11
KikA: Up
22 sty 16:59
KikA: Up
Proszę? Ktokolwiek?
22 sty 20:52