matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Justyna21:
x+200+x= 48 000
22 sty 11:47
nick:
x+x=48000−200 2x=47800 x=23900
22 sty 11:57
Kim:
Dziękuję!
22 sty 12:00
coped-zadania:
{"x+200+x = 48000"} {"2 x+200 = 48000"} 2 (x+100)==48000 2 x−47800==0 x==23900
22 sty 13:54