funkcja
mała: pomoze mi ktos z takim zadaniem? naszkicuj wykres funkcji f(x)=−3x+1 oraz na podstawie
wykresu odczytaj :
a)−dziedzine
b)zbior wartosci
c)miejsce zerowe
d)przedzialy monotonicznosci
e)wartosc dla argumentu x=0
22 sty 11:23
Kejt:

a) D∊lR
b) Z
w: (−
∞;0)
c) brak miejsc zerowych
d) brak, funkcja tylko malejąca.
e) −3
0+1=−3
1=−3
nie jestem pewna tylko zapisu..
22 sty 11:41
Aga: Kejt, jak rysujesz kratki?
e) Ładniej
f(0)=−3
22 sty 11:48
mala: dziekuje ale pomylilam sie bo tam powinien byc taki zapis :f(x)=−3x+1−1
22 sty 11:49
Kejt: wrr..to już sobie sama narysujesz..
Aga, po prostu rysuję linie w równych odstępach..to dość pracochłonne..
22 sty 11:52
Aga: Dziękuję Kejt, (Basiek ?) myślałam ,że są szybsze sposoby.
22 sty 12:33
Basiek: Aga witaj.

Nie wiem, o co chodzi z Basiek, ale jestem tu. Tam nie.
22 sty 12:39
22 sty 12:41
Aga: Witaj ,Basiek.Myślałam, że Kejt=Basiek , bo nie zauważałam Cię na forum.
22 sty 12:46
Basiek: Hm, ostatnio nie bywałam, gdyż miałam szlaban. Ale powracam, żeby wszystkich męczyć

Nie martw
się.
PS. Ja jestem zdecydowanie milsza i mam więcej cierpliwości.
Kejt bez urazy. Pozdrowienia
22 sty 12:48
Kejt: Spoko, wiem, że jestem okropna..i co (gorsza?) więcej dobrze mi z tym..
22 sty 12:52
Basiek: Nie widzę problemu, ja cierpliwość okazuję w zasadzie tylko na forum, bo doskonale wiem, ze z
matematyką można mieć problemy.

Poza tym, jak już na wszystkich pokrzyczę, to odświętnie
mogę być dla kogoś miła.
A teraz znikam. Wieczorem pojawię się z jakimś czymś, dziwnym zadaniem.
22 sty 12:54