matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
LUWAMH:
Wyrażenie w=
2
7
40
7
2
30 jest równe ?
22 sty 10:00
pigor:
czy o to ci chodzi w=(
2
7
)
40
*(
7
2
)
30
=(
2
7
)
40
*(
2
7
)
−30
=(
2
7
)
10
no i tyle, co ?
22 sty 12:29