matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji - pomocy
paloma:
Cześć, mam problem z obliczeniem następującej pochodnej f(x) = (lnx)
2
−2lnx
21 sty 20:29
DRLZ:
f(x) = ( ( lnx )
2
)' − 2 (lnx)' = 2 lnx * (lnx)' − 2 (lnx)'
21 sty 20:34