matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
andrzej:
tg
2
(x)
y=
+lncos(x)
2
21 sty 18:28
Eta:
Od czego masz podstawowe wzory?
1
1
(tg
2
x)=
*2*tgx *(tgx)
'
=..........
2
2
1
(ln(cosx))
'
=
*(cosx)
'
=...........
cosx
21 sty 18:35