Oblicz wartość wyrażenia
Magda: Proszę o pomoc w zadaniu:(
Liczba,której 2,5 % jest równe wartości wyrażenia
[−√279 * 2,4 −(−0,6)0]:(−1) wynosi :
i ma wyjść 200 Błagam o pomoc
28 mar 18:20
tim: Ok. Ja próbuję.
28 mar 18:22
Magda: Dzięki
28 mar 18:22
tim: | | 4 | | 24 | | 12 | |
2,4 = 2 |
| = |
| = |
| |
| | 10 | | 10 | | 5 | |
jakakolwiek liczba do
O = 1
Dalej z proporcji...
2,5% − x [To wyżej.]
100% − y
28 mar 18:25
Magda: Dzięki wielkie
28 mar 18:26
tim: Sprawdź czy wyjdzie 200
28 mar 18:27
Magda: Wyszło mi dzięki
28 mar 18:31