matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz obraz i przeciwobraz funkcji
bumelant:
wyznacz f(A) i f
−1
(B) jesli: a) f(x) = 1−x
2
A=(−2,3> B=<1,2) b) f(x) = { −x+1 dla x >=1 A=<0,2) B=(8,9> ax+5 dla x>1
21 sty 16:01