Układ równań
Ania: Małe pytanie
Jeśli układ równań był mniej więcej taki
ax1 + x2 − x3 = 0
x1 + ax2 − 3x3 = 0
... ileś tam równań i zawsze = 0
pytanie było dla jakiej wartości a układ jest sprzeczny to dobrze napisałam że nie ma
takiego a bo ten układ jest jednorodny a on zawsze ma przynajmniej jedno rozwiązanie
czyli zerowe?
21 sty 15:30
Ania:
21 sty 16:05
Ania:
21 sty 17:00
Ania: Tyle dobrych osób z matematyki tu siedzi i nikt nie może napisać tak lub nie?
21 sty 17:30
Godzio:
Sprzeczny może być, gdybyś napisała całość to byśmy doszli do tego czy może czy nie
21 sty 17:31
Ania: Okłamujesz mnie
Godzio
21 sty 18:16