matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo potrzebne na egzamin ktory teraz trwa
Ewa:
Rozwiąz nierówność. X(x+6)>−9
21 sty 15:18
M:
16 lut 06:02
MISTRZ M:
x2+6x+9>0 a=1 b=6 c=9 i licz delte
16 lut 19:28
NN:
Mistrzu .. po co delta? x
2
+6x+9>0 ⇔ (x+3)
2
>0 x∊R\{−3}
16 lut 19:32