pilne!!!!
zancia ;): zad 1
wielomian W(x)=(2x+1)3−(4x−3)2−(2x−5)(2x+5) jest rowny wielomianowi G(x)=ax3+bx2+cx+d
wyznacz a b c i d
zad2
dany jest wielomian W (x)=x3−2x2+7x−14
wyznacz wartosc wielomianu dla x=−3√2
zad3
liczbe przekatnych n− kata wypukłego opisuje wzor n(n−3)/2 , (n>3)oblicz dla jakich wartosci n
figury beda mialy wiecej niz 65 przekatnych
21 sty 13:32
;p: strasznie pilne pomoże ktoś

;>

wielomian W(x)=(2x+1)3−(4x−3)2−(2x−5)(2x+5) jest rowny wielomianowi G(x)=ax3+bx2+cx+d wyznacz a
b c i d zad2 dany jest wielomian W (x)=x3−2x2+7x−14 wyznacz wartosc wielomianu dla x=−3√2 zad3
liczbe przekatnych n− kata wypukłego opisuje wzor n(n−3)/2 , (n>3)oblicz dla jakich wartosci n
figury beda mialy wiecej niz 65 przekatnych
21 sty 13:56