matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Nikita:
Wykaż że prawdziwa jest nierówność :
3
√
20 + 14
√
2
+
3
√
20 − 14
√
2
= 4
21 sty 13:14
Eta:
(2+
√
2
)
3
= ......... =20+14
√
2
(2−
√
2
)
3
= 20−14
√
2
21 sty 13:21
Eta:
teraz: L= 2+
√
2
+ 2−
√
2
= 4
21 sty 13:26