Dla jakich wartości parametru m proste p1 i p2 są prostopadłe?
Mahe: Dla jakich wartości parametru m proste p1 i p2 są prostopadłe?
p1: y=(1−m)x−4 p2: y=−2x+7
Proszę mi napisać co z skąd się wzięło. Z góry dziękuje.Masi
21 sty 11:12
Aga: Napisz kiedy dwie proste y=a1x+b1 i y=a2x+b2 są prostopadłe.
a1=1−m
a2=−2.
21 sty 11:24
Mahe: No i co dalej bo mi nie wychodzi?
21 sty 12:07
Aga: A skąd wiesz, że Ci nie wychodzi jak nie napisałeś.
21 sty 12:09
Mahe: Bo mam odpowiedź w książce i nie wychodzi
21 sty 12:23
Mila: rozwiąż warunek: a1*a2 = −1
22 sty 21:04