matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomożecie...
gość II:
Ej jak to inaczej zapisać:
4
√
1
3
20 sty 20:43
Eta:
= 3
−
1
4
20 sty 20:54
gość II:
A żeby wyszło tak:
1
4
√
3
20 sty 21:01
Kejt:
a
√
a
ze wzoru
√
(
) =
b
√
b
a wiadomo,
n
√
1
=1 będzie po prostu:
1
4
√
1
1
4
√
(
)=
=
3
4
√
3
4
√
3
20 sty 21:05