Sprawdź czy wektory AB oraz CD sa przeciwne.
Niekumata: Sprawdź czy wektory AB oraz CD sa przeciwne: a) A(4,3)B(5,2)C(2,2)D(1,3)
20 sty 19:46
Niekumata: ?
20 sty 20:59
Jolanta: →
AB=[5−4;2−3]=[1;−1]
→
CD=[1−2;3−2]=[−1;1] → →
wektory sa przeciwne AB=−CD
21 sty 01:22
justyna: ZNAJDŻ WSPÓŁRZĘDNE WEKTORA
A(1,5) B(−3,7) C(−6,2) D(−4,−3)
a). 3BA−2DC
b) . AB + 1/2 ( DC−2AC)
21 maj 12:26
justyna: WEKTOR AM MA WSPÓŁRZĘDNE (−4,1) WYZNACZ WSPÓŁRZĘDNE PUNKTU M
21 maj 12:32
justyna: PROSZĘ O POMOC
21 maj 12:33
janek191:
a) 3 BA→ −2 DC→ = 3*[ 1 −(−3), 5 − 7] − 2*[ −6 −(− 4), 2 − (−3)] = 3*[4, −2 ] − 2*[ −2, 5] =
= [ 12, −6] − [ −4, 10] = [ 12 + 4, − 6 −10] = [ 16, − 16]]
21 maj 14:22
janek191:
Zadanie z 12.32
Mało danych
21 maj 14:22
justyna: A(1,5) B(−3,7) C(−6,2) D(−4,−3)
WEKTOR AM MA WSPÓŁRZĘDNE (−4,1) WYZNACZ WSPÓŁRZĘDNE PUNKTU M
takie mam zadanie
21 maj 14:40
justyna: a zadanie B z 12 26
21 maj 14:43
janek191:
Niech M = (x, y)
→
AM = [ x − 1, y − 5] = [ −4, 1 ]
x − 1 = − 4 i y − 5 = 1
x = −4 + 1 = −3 i y = 1 = 5 =6
M =( −3, 6)
21 maj 14:44
janek191:
Robimy podobnie jak a)
21 maj 14:45
justyna: ale tam jest ta 1/2
21 maj 14:53
justyna: proszę
21 maj 14:53
justyna: czy mógłby mi Pan pomóc jeszcze w tym zadaniu
znajdź współrzędne końców wektora KL , jeżeli K leży na osi Ox , L na osi Oy, a środek ma
współrzędne
S= ( 2,3 )
21 maj 15:13
Iryt:

K=(x,0)
L=(0,y)
S=(2,3)
x=4, y=6
K=(4,0) i L=(0,6),
21 maj 16:37
21 maj 16:39
justyna: bardzo serdecznie dziękuję za pomoc
21 maj 17:17
Oliwia: dzień dobry prosiłabym o pomoc chciałabym sprawdzić czy dobrze zrobiłam zadanie
A(1,5) B(−3,7),C(−6,2),D(−4,−3)
Oblicz współrzędne i długość wektora AB
24 maj 13:16
Mila:

AB
→=[−4,2]
dł. wektora
|AB|=
√42+22=
√20=2
√5
24 maj 15:27
Oliwia: super dzięki
24 maj 15:49