Funkcja
Adam: zad.4.15
Funkcja kwadratowa f ma jedno miejsce zerowe . Napisz wzór tej funkcji , wiedząc że
f(−2)=1
oraz f(0)=1
Postępuja analogicznie , napisz wzór funkcji kwadratowej f, wiedząc że ma ona jedno
miejsce zerowe oraz gdy:
a)f(−1)=3 i f(1)=3
b)f(1)=2 i f(5)=2
c)f(−4)=−3 i f(0)=−3
28 mar 17:37
Adam: pomocy
28 mar 17:39
tim: Jak ma jedno miejsce zerowe to musi to być wierzchołek, więc W(x,0).
Wierzchołek paraboli jeżeli masz podane punkty jest po środku nich.
28 mar 17:45
Adam: a wzór
28 mar 17:47
28 mar 17:54