Indukcja magnetyczna
aczej:
W nieskończenie długim, prostoliniowym drucie płynie prąd o natężeniu 2sin3t. Obliczyć strumień
jaki przechodzi przez prostokątną ramkę (wymiary bxl, odsuniętą od drutu o a)oraz wartość SEM
zaindukowanej w tej ramce.
μ0*μr*2sin3t*b*l
Jeżeli policzyłem strumień i wyniósł on Φ=
chyba dobrze
2*π*a
dΦ
to SEM to ε=
to ja mam teraz tę pochodną policzyć czy całkować to?
dt
20 sty 19:24
danny: pochodną
20 sty 19:26
aczej:
3blμ0μr
czyli ε=
*3cost to jest SEM? i ona powinna się zmieniać w czasie?