matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Dominika:
f(x)=(2x
2
+4)e
−7x5
pomocy w obliczeniu pochodnej
20 sty 18:15
Eta:
f= g*h f
'
= g
'
*h+g*h
'
g
'
= 4x h
'
= e
−7x
5
*(−7x
5
)
'
= −35x
4
*e
−7x
5
dokończ
20 sty 18:38
ZKS:
4xe
−7x
5
+ (2x
2
+ 4)e
−7x
5
* (−35x
4
)
20 sty 18:39