matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
123456 :
OBLICZ 3 3 √32+√16
20 sty 14:08
Artur z miasta Neptun:
3
√
32
+
3
√
16
=
3
√
2*16
+
3
√
16
=
3
√
16
*
3
√
2
+
3
√
16
=
3
√
16
(
3
√
2
+1) =
3
√
2*8
(
3
√
2
+1) =
3
√
8
*
3
√
2
(
3
√
2
+1) = 2*
3
√
2
(
3
√
2
+1)
http://www.wolframalpha.com/input/?i=32%5E%281%2F3%29%2B16%5E%281%2F3%29
20 sty 15:50