matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkąt
olo:
rozwiąż trójkąt prostokątn w ktorym przeciwprostokątna ma długosć10, a przyprostokątna ma długośc 9
20 sty 11:58
Artur z miasta Neptun:
100 = 81 + a
2
⇔ a
2
= 19 czyli a =
√
19
, 'a' to długość drugiej przyprostokątnej
20 sty 15:53