matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Matek:
Taka granica: (x+2) * e
1/x
lim−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− x→∞ x Chyba ma wyjść 1, ale kompletnie nie mogę do tego dojść...
28 mar 17:07
Basia:
f(x) = (1 +
2
x
)*e
1/x
→ (1 + 0)*e
0
= 1*1 = 1
28 mar 17:17
Matek:
Dziękuję.
banalne
28 mar 17:24