matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
staś:
ile wynosi pochodna z
1
√
lnx
20 sty 11:09
Artur z miasta Neptun:
= (ln x)
−
1
2
1
1
1
f' = −
*ln x
−
3
2
*(ln x)' = −
*ln x
−
3
2
*x
−1
= −
2
2
x*
√
ln
3
x
20 sty 11:32
staś:
a dlavczego tam jest razy x
−1
?
20 sty 11:39
Tragos:
1
(lnx) ' =
= x
−1
x
20 sty 11:44
staś:
dzięki
20 sty 11:45