oblicz granice
Dawid: ( 2n2 + 3n−12n2+n−3 )−3n2
można to zrobic z wzoru na e?
20 sty 08:55
Artur z miasta Neptun: nawet MUSISZ ze 'wzrostu na e'
20 sty 09:01
Dawid: czy ma wyjsc e−∞ ?
20 sty 09:05
Dawid: lim n→∞ ( 2n2+n−3+3n−1−n+32n2+n−3 )−3n2 = (1+ 2n−22n2+n−3)−3n2=
=((1+ 2n−22n2+n−3 )2n2+n−32n−2 )−3n2*(2n+2)2n2+n−3
20 sty 09:12
Dawid: czy dobrze to przekształacam?
20 sty 09:13
Artur z miasta Neptun: dobrze przekształciłeś (chyba) ... używaj "U" a nie "u" −−− wtedy więcej widać w ułamkach
20 sty 10:38
Artur z miasta Neptun: a granica wynosi 0
20 sty 10:39
Artur z miasta Neptun: bo e−∞ = 0
20 sty 10:40
michael: lim(3n+5/4n+8)n przy n→∞ jak to zrobić
21 sty 12:42
Eta:
g=0
21 sty 12:46