funkcja logrytmiczna / kwadratowa
Cieply: (19)x − (13)x − 6 = 0
proszę powiedzcie jak to rozwiązać, bo zaciąłem się w zadaniach powtórkowych na sprawdzian.
te ułamki to jedna dziewiąta i jedna trzecia, nie wiem czy to widać bo na podglądzie nie działa
jakoś
19 sty 23:44
Eta:
| | 1 | |
podstaw za ( |
| )x= t, t>0 |
| | 3 | |
t
2−t−6=0 i działaj ............
19 sty 23:48
Cieply: jakieś założenia trzeba dopisać? bo wychodzi ( 1/3 ) x = −2 i to raczej trzeba odrzucić bo
nie wyjdzie ładny wynik...
20 sty 00:00
Eta:
przecież napisałam t >0 !
20 sty 00:01
Tragos: t > 0
20 sty 00:01
Basiek: Eta 0!= 1
20 sty 00:02
Eta:
Ejj figlarko

0!=1 t>0 ! ( tu krzyczę , bo dałam odstęp
20 sty 00:05
Basiek: Różnie z tymi spacjami po znakach interpunkcyjnych jest....
20 sty 00:05
Cieply: sorki nie doczytałem
20 sty 00:06
Eta:
Nie szkodzi i

na zdrowie
20 sty 00:07