stereometria
ania: Długości krawędzi pewnego graniastosłupa prawidołwego czworokatnego wyrazaja sie całkowita
licza centymetrów. Jedna ściana mam pole równe 36cm2 a druga 9 cm2 . Oblicz pole powierzchni
calkowitej tego graniastoslupa.
19 sty 22:09
ania: hop,hop,pomocy...
19 sty 22:19
kylo1303: (a2=36 i ab=9) v (ab=36 i a2=9)
Rozpatrz 2 przypadki, wylicz a i b i policz Pc
19 sty 22:21
kylo1303: a− krawedz podstawy b− wysokosc (podpowiem ze w pierwszym musisz wziac pod uwage zalozenie ze
a i b naleza do C )
19 sty 22:22
ania: no właśnie rozważałam 2 przypadki i wyszły mi różne wyniki:(
19 sty 22:24
ania: w pierwszym wypadku:a=6,b=
32,c=6
P=2(AB+AC+BC)=108
w drugim wypadku:a=3,b=11,c=3
P=150

19 sty 22:34
ania: co robię źle

?
19 sty 22:40
ania: proszę....
19 sty 22:46
ania: proszę,proszę...
19 sty 22:52
blabla: te osły nic ci tutaj nie wytłumaczą, lepiej wejdź na forum innym razem
19 sty 22:53
ania: eee...może zadanie jest zbyt banalne...potrzebuję to na jutro...
19 sty 22:56
ijshfs: jksdhfjhaejnfsjdfnksjdngujnrgjndmvndsjf
STUPIDY
19 sty 23:27