stereometria
ania: Sześcian o powierzchni 600 cm2 pocięto na małe sześciany, każdy o powierzchni 150 cm2. Ile
małych sześcianów otrzymano?
19 sty 21:54
dero2005:
sześcian o pow 600 cm
2 ma krawędź a równą
objętość jego wynosi
V = a
3 = 1000 cm
3
sześcian o powierzchni 150 cm
2 ma krawędź a równą
objętość jego wynosi
V
1 = a
13 = 125 cm
3
ilość małych sześcianów wynosi
| | V | | 1000 | |
n = |
| = |
| = 8 szt |
| | V1 | | 125 | |
20 sty 07:51
ania: dziękuję
27 sty 21:44
niki: zapisz informację w postaci układu równań ewa ma x złotych a Hania ma y złotych razem mają
421zł więcej od ewy
22 wrz 19:58