matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma dwoch liczb
adaaaaaa:
suma dwoch kolejnych liczb naturalnych wynosi 93 . jakie to liczby?
19 sty 21:26
Tragos:
n + (n + 1) = 93 n + n + 1 = 93 2n + 1 = 93 2n = 92 n = 46 n+1 = 47 szukane liczby naturalne to 46 i 47
19 sty 21:27