matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Daniel:
|2sinx −
√
3
|=
√
3
19 sty 20:43
Eta:
2sinx−
√
3
=
√
3
lub 2sinx−
√
3
= −
√
3
sinx =
√
3
>1 −− sprzeczność lub sinx= 0 ⇒ x=....
19 sty 20:48
Daniel:
No tak. Dzięki
19 sty 20:55
Eta:
19 sty 20:55