Algebra R3 l.zespolone i wielomiany
FoX: Witam mam jutro kolokwium z algebry i mam problem z kilkoka zadaniami:
1) Rozwiąż równanie z6=(1+i)6
2) Rozłóż na ułamki proste 2x + 4x2 + x +1
3) Zadanie typu pz3 + qz + 1 Podane: 1miejsce zorowe: z1= i + 1 znaleźć p q i pozostałe
miejsca zerowe. Proszę o metode.
4) Obliczyć pole równoległoboku i kąt miedzy przekatnymi. Podane: u = 3j + i+ 2k i v = j + 2i
gdzie j,i,k to byly wektory. Tak jak wyzej prosze o metode, bo nie wiem czy dobrze
zapamietalem liczby.
Barszo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
19 sty 19:38