matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodne
Marta:
poprosze o pomoc mam w niedziele koło a musze to obczaić 1.Oblicz pochodne a)
6
f(x)=−3x
1
0+5
4
√
x
3
−
b)f(x)=log8(6x
4
−2x
3
+4x−1) c)f(x)=(2x
2
+4)e
−7x
5
x
7
5+1
d)y=(7x)
cos5x
e) f(x)=5
3
√
2x+arctg
4x−2
19 sty 19:37