funkcja kwadratowa
TośkaXdddd: napisz wzór funkcji kwadratowej , która ma dwa miejsca zerowe −1 i 2 , wiedząc , że
współczynnik a=2
19 sty 19:01
Eta:
f(x)= a(x−x1)(x−x2) =..............
19 sty 19:01
ICSP: 2(x+1)(x−2) zapoznaj się z postaciami funkcji kwadratowej.
19 sty 19:01
Eta:
19 sty 19:02
ICSP: Witja
Eta
Jutro mam egzamin z planimetrii i nie mogę sobie poradzić z jednym zadaniem

Pomogłabyś?
19 sty 19:04
TośkaXdddd: no i co dalej ?
19 sty 19:06
Eta:
Witja?

( pa ruski )
Głowa mnie na... , ale napisz, zawsze ktoś pomoże ( ja na chwilkę idę coś zjeść
19 sty 19:07
TośkaXdddd: no i co dalej ?
19 sty 19:07
ICSP: f(x) = 2(x+1)(x−2)
To już jest gotowy wzór. Mówiłem zapoznaj się z trzema postaciami funkcji kwadratowej.
19 sty 19:08
TośkaXdddd: ok, załapałam
19 sty 19:10