?
Patryk: 3√16+3√54−3√250
jak to obliczyc ?
19 sty 18:28
Eta:
16= 8*2 54=27*2 250 = 125*2
3√8*3√2+ 3√27*3√2+ 4√125*3√2=.......... =10*3√2
19 sty 18:30
Patryk: moze tam jest 3√125
19 sty 18:33
Eta:
tak

sorry
19 sty 18:34
Patryk: 23√2+33√2−53√2
3√2(2+3−5)
po uproszczeni wychodzi mi cos takiego
19 sty 18:38
Patryk: co jest nie tak
?
19 sty 18:38
Eta:
Echh

ja nie zauważyłam minusa ..... wynik będzie 0
19 sty 18:39
Patryk: dzieki
19 sty 18:40
Eta:
Na zdrowie
19 sty 18:44
testy-zadania: 16(1/3)+54(1/3)−250(1/3) = 0
19 sty 19:57
krystek: @
Eta slicznie dziękuję

i wirtualnie na zdrowie
19 sty 20:14
Eta:
19 sty 20:16