matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma
matt:
Okresl zbior wartosci funkcji y=tgx (tg x−5 ctg x) i y=(tg x + ctg x)2
19 sty 18:04
Eta:
1/
1
ctgx=
tgx
y= tg
2
x −5 ZW= ............
sinx
cosx
sin
2
x+cos
2
x
1
2/ tgx+ctgx=
+
=
=
cosx
sinx
sinx*cosx
1
sin2x
2
1
y=
ZW= ...........
1
sin
2
2x
4
teraz dokończ
19 sty 18:26