prosze pomóżcie
Adam: 335 * (−229)=
(−513 * 6u{3}{4])=
134 : 125 =
623] : (−4u{4{9})=
28 mar 16:34
tim: Popraw 2 i 4.
28 mar 16:45
tim: | | 3 | | 2 | | 18 | | 20 | | 18*20 | |
3 |
| * (−2 |
| ) = |
| * (− |
| ) = |
| |
| | 5 | | 9 | | 5 | | 9 | | 5*9 | |
Można skrócić
28 mar 16:47
Adaś: (513 * 634=
623 : (−449)=
28 mar 16:51
28 mar 16:53
tim: Spróbuj sam II i IV. Po zamieniaj na właściwe (bez całości) i pomnóż licznik z licznikiem
i mianownik z mianownikiem. Przy dzieleniu kieruj się na przykładzie wyższym..
28 mar 16:54