jak policzyc?
Jarkowski: | | sin40sin50 | |
proszę o wytłumaczenie mi tego zadania : wyznacz liczbę a= |
| bez pomocy |
| | 5sin100 | |
tablic.
19 sty 15:54
ICSP: | sin40*sin50o | | cos50 * sin50o | | 2 * sin50o*cos50o | |
| = |
| = |
| |
| 5sin100 | | 5sin100o | | 10sin100o | |
| | sin100o | | 1 | |
= |
| = |
| |
| | 10sin100o | | 10 | |
19 sty 15:57
Jarkowski: a skad to wziales ?
19 sty 16:05
ICSP: masz tu wszystko :
sin(90−α) = cosα
a * 1 = a
2sinαcosα = sin2α
19 sty 16:06
Jarkowski: dziekuje juz rozumiem
19 sty 16:07