matematykaszkolna.pl
Schemat Bernoulliego. Basiek: Schemat Bernoulliego. Witajcie emotka Nie macie może jakiegoś naprawdę naprawdę podstawowego zadanka ze schematu Bernoulliego jednego... lub pięciu? Ja jakieś mam, aczkolwiek raczej trudne, chwilowo potrzebuję pojąć to dziwactwo. Potem będę myśleć nad tym, jak rozwiązać coś trudniejszego z tego typu zadań. emotka Ogólnie... naprawdę tego nie łapię, całe prawdopodobieństwo i kombinatoryka zrobiły misz−masz i mam drobno skrojoną sałatkę zamiast mózgu. Dlatego naprawdę potrzebuję czyjejś pomocy. emotka
19 sty 15:48
19 sty 15:58
Eta: zad1/ Prawdopodobieństwo trafienia do celu wynosi 0,75 Do celu oddano 5 niezależnych strzałów. Oblicz prawdopodobieństwo,że cel zostanie trafiony: a) dokładnie 2 razy b) co najmniej raz c) co najwyżej raz d) dokładnie raz emotka
19 sty 15:58
Basiek: Godzio obrażasz mnie, oczywistym jest, że pierwsze zajrzałam do teorii... Czuję się urażona. Eta dziękuję, jak zawsze na wysokości zadania. Najpierw posprzątam, a zaraz potem postaram się to rozwiązać jakoś składnie emotka (i poprawnie!) Jutro sprawdzian. Jestem w żałobie przez to.
19 sty 16:02
Eta: zad2/ Z urny, w której jest 5 kul niebieskich 1 kula czerwona i 4 kule białe losujemy 10 razy po trzy kule zwracając za każdym razem wylosowaną trójkę kul do urny. Oblicz prawdopodobieństwo,że taką trójkę kul, która będzie w różnych kolorach możemy otrzymać: a) sześć razy b) co najwyżej trzy razy c) nie mniej niż pięć razy i nie więcej niż siedem razy
19 sty 16:08
Eta: zad3/ Szacuje się,że 5% Niemców to obywateleTurcji.Oblicz prawdopodobieństwo,że wśród 12 losowo spotkanych Niemców mniej niż sześciu i co najwyżej trzech to Turcy.
19 sty 16:15
Godzio: Eta pochwalę się, z drugiego koła mam 21/25
19 sty 16:15
Eta: Superr .... gratulacje emotka .......... a czemu nie 25/25 ?
19 sty 16:18
Godzio: A bo jedno zadnie mnie zagięło Właśnie to co wczoraj dałem ICSP 3sinx < x(2 + cosx) −− trzeba to udowodnić, coś tam popisałem i za nie 1 pkt dostałem
19 sty 16:19
Basiek: Przybyłam. Więc tak, zrobiłam pierwsze emotka (nie mam pojęcia, czy dobrze)
 135 
a)

2048 
 1023 
b)

1024 
 1 
c)

64 
 15 
d)

4096 
Godzio gratulacje
19 sty 17:25
Eta: Nie chce mi się tego liczyć Wpisz w wyszukiwarkę forumową " trafienie do celu" i zobacz ile jest takich zadań emotka
19 sty 17:35
Basiek: Widzę już, że dziś nie śpię A mogę do drugiego dopisywać bez liczenia po prostu rozwiązanie?
19 sty 17:38
Basiek: Okej, zrobiłam całość. Dzięki Eta emotka
19 sty 17:55
Eta: emotka
19 sty 18:28
Basiek: A coś z prawdopodobieństwa mamy? Bo jak na złość na forum dziś nic nie ma. Albo kombinatoryka?
19 sty 21:52
Basiek: Wiem, że godzina jest raczej późnawa, ale... Rzucamy sześć razy trzema monetami, Oblicz prawdopodobieństwo,że dwie reszki otrzymamy: a) cztery razy może mnie ktoś oświecić, ile wynosi n=? k=? prawdopodobieństwo sukcesu?
20 sty 01:11
Eta: Co Ty ? żartujesz na noc?
 3 5 
n=6 k= 4 p=

q=

8 8 
20 sty 01:30
Eta: A godzina późnawa ?
20 sty 01:34
Eta: Śpisz? czy rachujesz? ( bo nic nie odpisujesz)
20 sty 01:39
Basiek: Ekhem, liczyłam.
Eta: emotka
Basiek: Oto bowiem się zgadza Myślę...., że rozumiem, skąd się to wzięło, dziękuję emotka I wiesz... ja mam różne swoje dziwactwa. Ogólnie jestem stworzeniem nocnym, śpię na lekcjach,
20 sty 01:40
rumpek: Basiek kiedy ferie emotka?
20 sty 01:41
Eta: Skąd ja to znam ? ( ja pośpię do 1100 i nie na lekcjach
20 sty 01:42
Eta: rumpek u mnie już są
20 sty 01:43
rumpek: u mnie też jeszcze tydzień zostanieemotka
20 sty 01:43
Basiek: Ech.... też pośpię w weekend ! Dokładnie 4.02. Drzemka do 13! A Tobie Eta zazdroszczę... Co do ferii to 11 mi się zaczynają... ale co to za ferie?
20 sty 01:44
rumpek: dla mnie przede wszystkim ferie to: * odpoczywanie od polskiego
20 sty 01:47
Basiek: Ech, a ja miałam dziś niezapowiedzianą kartkówkę z tego cudnego przedmiotu Miałam lekki problem, bo wcześniejszą lekcję przespałam i trochę ją zawaliłam. No cóż... Mimo wszystko ciężko mi zrozumieć taką antypatię do polskiego
20 sty 01:48
Eta: .......... emotka
20 sty 01:48
rumpek: Basiek odnośnie antypatii do polskiego to trzeba się zapytać tej nauczycielki co z nią mam lekcje
20 sty 01:50
Basiek: Miałam tak samo z matematyką, a widzisz... czasem trzeba się zdystansować od nauczyciela i popatrzeć z troszkę innej perspektywy
20 sty 01:53
Eta: Dobranoc ..... trafnych rzutów kostkami, monetami i wszystkim czym się da
20 sty 01:53
Basiek: Jutro na sprawdzianie... z pewnością Ale dzięki emotka Dobranoc emotka
20 sty 01:54
rumpek: matematyczkę to ja mam genialną, praktycznie ona pokazała mi matematykę od fajnej strony za co mam dla niej ogromny szacunek i podziw emotka (w gimnazjum to na stereometrii miałem tylko kąt dwuścienny 5 lekcji ze stereometrii bo byliśmy z materiałem w plecy)
20 sty 01:55
rumpek: ok, podobnie jak Eta też idę w kimę emotka dobranoc, no i 6 za sprawdzian
20 sty 01:58
Basiek: Hahaha <3 Co to jest kąt dwuścienny?! W gimnazjum moją nauczycielką była katechetka. Teraz sobie wyobraź to. Ze stereometrii to się dowiedziałam jak wygląda sześcian i graniastosłup. Tyle. Dosłownie. Funkcje (nawet liniowa!), jakiekolwiek wzory skróconego mnożenia, .... nic. A w LO sympatycznie też nie było. "To było w gimnazjum" Jaaasne. Teraz z kolei jest "Nie wiem, sprawdzę... tu w odpowiedziach jest.... no ale nam nie wychodzi. Przeliczę w domu!" [W domu, z forum to ja też duuużo umiem]. emotka
20 sty 01:58
Basiek: Dobranoc, za 3,5h pobudka. Ech...
20 sty 01:59
Basiek: Odświeżam. Chciałam wszystkim ślicznie podziękować za to, że wykazali tyle cierpliwości podczas tłumaczenia mi prawdopodobieństwa i kombinatoryki, wymieniać wszystkich nie będę, bo trochę by mi to zajęło. W każdym razie, sprawdzian napisałam o dziwo dobrze, chyba ogarnęłam całość i wszystko pojęłam, co też jest dziwne. Z tej okazji DZIĘKUJĘ emotka
25 sty 22:29
ZKS: To gratulacje mogę Ci złożyć chociaż ja nic Ci nie pomogłem.
25 sty 22:40
Basiek: Co prawda sprawdzian był na poziomie podstawowym minus, ale chyba pierwszy raz napisałam coś z matematyki na maxa. Jedyny jasny punkt dnia emotka A tak w nawiasie, też coś tam mi kiedyś rozpisywałeś. Mam świetną pamieć do przysług. Z prawdopodobieństwa to były bodajże 2 zadania, dokładniej kombinacje emotka
25 sty 22:46