Pomocy :)
Natalia: pomocy

zadanie 1.
dana jest wielomian f(x)=2x
2+x−3. przedstaw ten wielomian w postaci iloczynowej.
zadanie 2.
równanie x
3+1=0
a)ma tylko jeden pierwiastek x=1
b)ma dwa pierwiastki x1=1 x2=−1
c)ma tylko jeden pierwiastek x=−1
d)nie ma pierwistkow
19 sty 15:05
krystek: f(x)=a(x−X1)(x−x2) liczyszΔ x1 i x2 i podstawiasz.
19 sty 15:12
Mania: potrafisz Natalia liczyć wielomiany deltą?
19 sty 15:16
krystek: 2)(x+1)(x2−1x+1)=0 i pomyśl ile pierwiastków!
19 sty 15:18
Natalia: dzieki wielkie teraz juz wiem co i jak
19 sty 15:32